Η Συνείδηση ​​των Αισθήσεων στην Πρακτική της Γιόγκα και τον Διαλογισμό 

Στην Ashtanga Yoga του Patanjali ( περίπου 4ου  αι. ΚΕ) για να φτάσει κανείς στο Samadhi (στην απορρόφηση – ένωση με  το θείο) θα πρέπει να ακολουθήσει οχτώ στάδια/ βήματα. Ένα από αυτά, το πέμπτο, είναι το Pratyahara η απόσυρση των αισθήσεων. Κείμενα της τάντρα (περίπου 9ο με 10ο αι ΚΕ), των παραδόσεων όπου κάποιες από τις πρακτικές τους θα αποτελέσουν πρακτικές της hatha yoga, μιλούν για τον Siva την υπέρτατη συνείδηση που  εμπεριέχεται παντού και αν κάποιος θέλει να ταυτιστεί μαζί της θα πρέπει να «ανοίξει» τις αισθήσεις του στον κόσμο που τον περιβάλει. 

Πως αυτή η διττή άποψη για της αισθήσεις αντιμετωπίζεται στον διαλογισμό στην σύγχρονη εποχή? Με ποιο τρόπο μπορούμε ευθυγραμμίσουμε  και να γυμνάσουμε το σώμα μας στις asana μέσω των αισθήσεων? Πως βοηθούν οι αισθήσεις ή η απόσυρση τους στην pranayama, στις αναπνευστικές ασκήσεις και στην ενέργεια μας?

Όλα αυτά τα ερωτήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο μελάτης στο εργαστήριο μας και κίνητρο για έναν εξερευνητικό περίπατο στον υπέροχο κόσμο της yoga.  

 

 

Κόστος 50€ 
*Η θέση σας κατοχυρώνεται με την προπληρωμή του εργαστηριου.